В Деня на самодееца Богдан Боцев се срещна с работещите в НЧ „Просвета-1865“ в Гоце Делчев

Снимки: БСП

„Необходимо е и заплатите на хората, които работят в областта на културата да бъдат актуализирани“

В Деня на самодееца Богдан Боцев се срещна с ръководството и работещите в Народно читалище „Просвета – 1865“ в гр. Гоце Делчев. Повече от 150 години това читалище е пазител на културата, традициите и духа на Неврокопския край. Това е родното място и на най-стария ансамбъл в България – Неврокопския.

"Никъде по света няма такава институция като нашите читалища, но за съжаление държавата им е длъжница. Трябва да се направи много, за да работят нормално и без затруднения тези културни средища във всеки един град и село. Специално за читалището в Гоце Делчев е наложително да бъде направено разширение и това ще се случи скоро. Необходимо е и заплатите на хората, които работят в областта на културата да бъдат актуализирани", коментира Богдан Боцев.

Този въпрос, както и други, свързани с бъдещето и развитието на читалищата и останалите културни центрове, са заложени в програмата на БСП, уточни той и призова: "От утре започва предизборната кампания – нека си кажем всичко, което искаме да се случи, за да бъдат направени най-необходимите стъпки за това. Честит Ден на самодееца! "

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK