Кметът на Перник готов да се включи в протест заради престъпността в града

Снимка: Община Перник

Повод за реакцията на кмета е случаят с пребития бивш футболист на Миньор Перник Румен Андонов

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да излезе на протест с пернични, ако органите на реда не предприемат спешни мерки срещу насилието и престъпността в града. 

В обръщение, публикувано в социалната мрежа, Владимиров заявява, че няма да остави града да бъде сплашван от мутри или от деца, които си играят на мутри, съобщава БНР.

Повод за реакцията на кмета е случаят с пребития бивш футболист на Миньор Перник Румен Андонов.

След огласяването на случая последваха и други сигнали срещу сочения за извършител прокурорски син Васил Михайлов, появи се и видеоклип, в който той бие полицай.

В обръщението си Станислав Владимиров призовава органите на реда в близките няколко дни да предприемат спешни мерки, с които да докажат на обществото, че Перник е безопасен град.  Ако пернишката полиция не може или не иска да се справи с хора, които бият невинни граждани в Перник и не получават ответна реакция, ще поискам помощ отвън, казва кметът.

И призовава: "Перничани, БЪДЕТЕ В ГОТОВНОСТ, ако полицията не може да защити града ни, да го направим ние. Ако трябва ще излезем на улицата. И аз ще бъда НА ПЪРВИЯ РЕД С ВАС. Защото утре пострадал може да бъде вашето дете или родител".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK