34 точки са включени в дневния ред на ОбС-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Очакват се разпалени дискусии

34  точки са включени в дневния ред на предстоящото редовно заседание на Общински съвет Благоевград, насрочено за утре - 27 май от 09:30 часа в зала „22-ри Септември“ на Община Благоевград. 

Председателят на местния парламент Радослав Тасков даде традиционната си пресконференция, на която представи, пред представителите на медиите и обществеността, какво предвижда предварителния дневен ред. 

Той съобщи, че в деловодството на Общински съвет са постъпили четири предложения за извънредни точки за утрешното заседание. 

Това са: 

Предложение, относно прекратяване на Договор за възлагане управлението на "Благоевград инвест 2016" ЕООД - Благоевград

Предложение, относно внесено искане за промяна на Административен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) за реализацията на проект „Интегриран градски транспорт на град Благоевград“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 (ОПРР 2014-2020). 

Следващото предложение е относно инвестиционно намерение с предмет „Инженеринг-проектиране и изпълнение на дейности по укрепване на свачищно-срутищен участък над път Благоевград (Бистрица-лет.Бодрост-м.Картала), като общински обект от първостепенно значение, с цел прилагане разпоредбите на чл. 73, ал. 5 от Закона на горите. 

За  извънредна точка  деловодството на Общински съвет е внесено и предложение относно заявление от Атанас Дафинов Дафинов, управител на ОФК „ ПИРИН“ ЕООД, относно решения приети на проведено извънредно общо събрание на акционерите на „ФК „ПИРИН“ АД на 20.05.2022 година.

На редовното заседание на местния парламент утре, по първа точка от дневния ред,  общинските съветници ще дискутират предложение относно приемане на решение за произвеждане на местен референдум в Община Благоевград. То ще бъде докладвано от общинския съветник Павлин Янкулски.

 

На днешната пресконференция, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, информира, че при разглеждане на предложението на заседание на постоянните комисии те са излезли със становище „не приема“- 5 от тях, две са дали положителен вот и три  не успяха да съберат кворум.

Заседанието на местния парламент ще продължи с разглеждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг чрез финансов инструмент от Фонд за устойчиви градове за реализиране на инвестиционно намерение, което ще бъде докладвано от Йосиф Кочев.

Съветници ще дискутират и предложение на Ивайло Червилов, управител на „Паркинги и гаражи – Благоевград“ ЕООД, относно проект за изменение на наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград.

Общинският съветник Кирил Илиев ще докладва предложение, относно изменение на Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред и Изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Благоевград и Наредбата за опазване на общинската собственост и обществения ред.

В проекта на дневен ред за утрешното заседание на местния парламент е включено и предложение от Лина Ангелова – Директор на Камерна опера Благоевград, Колектива на Камерна опера Благоевград за присъждане на звание „Почетен гражданин“ на Благоевград на академик Пламен Карталов.

Предложенията, включени в дневния ред на предстоящото заседание, са разгледани от постоянните комисиите към местния парламент.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK