Благоевград избра промяната с Андрей Гюров, Владимир Табутов и Екатерина Димитрушева

Снимка: Infomreja.bg

22 791 хиляди жители на област Благоевград дадоха своя глас за ПП

Благоевград избра промяната с Андрей Гюров, Владимир Табутов и Екатерина Димитрушева. Тримата ще бъдат част от 47-ото Народно събрание.

22 791 хиляди жители на област Благоевград дадоха своя глас за „Продължаваме промяната“.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ за Благоевград Андрей Гюров получи 2236 от гласувалите с преференции в областта, а бизнесменът и втори в листата Владимир Табутов събра 1224 от предпочитанията на избирателите. 

След официалните резултати на ЦИК, Андрей Гюрова коментира изборната надпревара така: 

„Две думи - гордост и признателност. Гордост, че Благоевград избра промяната в наше лице. Признателност на екипа от доброволци, с който работихме неотлъчно един месец. Сблъскахме се със зависимостите и страховете на хората от региона, но и познахме надеждите им. Пътувахме, говорехме и накрая мисля, че успявахме да убедим. Беше огромно изпитание, но и радостта от победата е съизмеримо голяма. Благодаря на всеки един човек, който ни повярва и ни подкрепи! Оптимист съм за нашето бъдеще“.

Личният мотив на бизнесменът Владимир Табутов да се включи в политиката е 

да направи всичко възможно българите да се гордеят с произхода си. 

„Българският народ е много по-задружен и ангажиран отколкото си представях. Хората възприеха каузата ни с много надежда и ни подкрепиха. Желанието за промяна е истинско.“

Юристът Екатерина Димитрушева оцени изборната кампания с думите: "Резултатът доказа, че в България има активни и будни граждани, които могат да се обединят в името на положителната промяна. Това ни мотивира и вдъхновява за бъдещето и ни прави по-отговорни."

Малко повече от месец след началото на предизборната кампания тримата бъдещи депутати осъзнават огромната отговорност, с която се нагърбват.

„Още при първите стъпки осъзнах, че има една положителна енергия в хората, която просто е чакала да бъде поведена. Ние всички сме имали нужда единствено от начален порив. Събрахме колектив от чудесни, мотивирани хора, с които показахме какво означава екипност и устрем. Лесно беше да припознаем нашата кауза и цел. Каузата – бъдеще за децата ни в България, целта – победа на изборите. Елементът, който ме изненада най-много, беше вдъхновението. То е нещо, което не можеш да култивираш и контролираш. То просто се случва! Вдъхновението, с което нашият екип работеше за Промяната, вероятно е било почувствано от всички наши избиратели. Именно тази смесица от прекрасен екип, работещ с кауза и вдъхновение, доведе до познатия ви вече резултат и аз съм безкрайно благодарен на хората, които направиха това възможно.“, споделя Андрей Гюров.

И тримата са категорични, че изборите не са приключили все още.  

„Неделя е последната битка на статуквото срещу промяната и трябва да се мобилизираме да я спечелим.“, споделя Владимир Табутов.  

Андрей Гюров добавя: Парламентарните избори отминаха, но президентският балотаж предстои. Не сме президентска партия, но оценяваме изборът на Румен Радев да работи за промяната на България и искаме да го подкрепим. От другата страна е проф. Герджиков , който смята, че прокуратурата и КПКОHПИ с г-н Гешев и г-н Цацаров работят добре. Не трябва да позволяваме току-що прекъснатата връзка на ГЕРБ с властта, да бъде възстановена. Оттам нататък, най-наложителните стъпки са съставяне на стабилно правителство, приемане на бюджет 2022, ефективно управление на здравната и енергийна кризи, реформи в съдебна система и нулева толерантност към корупцията."

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK