Вучич: Българите негодуват, защото сме по-популярни в Северна Македония

Снимка: БГНЕС

В интервю той споменава България в контекста на отношенията със съседите

Сръбският президент Александър Вучич каза пред телевизия "Пинк", че "българите" негодуват срещу Сърбия, защото тя е по-популярна в Северна Македония.

В интервюто на редица теми България е спомената в контекста на отношенията със съседите.

"Отношенията с Черна гора са малко по-добри, отколкото бяха по-рано, с Унгария и Северна Македония са най-добри в историята, а българите негодуват срещу нас, понеже сме по-популярни от тях в Северна Македония", каза Вучич.

С Албания връзките са "прилични", доколкото е възможно, за разлика от тези с Хърватия: Белград и Загреб огледално изгониха дипломати, след като сръбски бе помолен да напусне Хърватия поради несъвместима с правомощията му дейност.

Три седмици преди предсрочните парламентарни избори, с които ще се проведат и местни, Вучич каза, че в следващите десет дни ще се дадат пари на всеки ученик в средно училище в Сърбия (10 хил. динара са 167 лв. по сегашния курс).

Той обяви и че е нужно абсолютно мнозинство, за да продължи изграждането на Сърбия, и с критика към опозицията, че не можела да го смени, защото не може да направи и част от постигнатото от него и че подкрепата ѝ се топи. По думите му всеки глас за партия, различна от управляващата Сръбска прогресивна партия (на която той е съосновател и бивш председател) и листата около нея "Сърбия не трябва да спира", е глас за един от лидерите на опозицията, Драган Джилас. /dnevnik.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK