Сотир Цацаров е депозирал оставката си в НС

Снимка: БГНЕС

Той иска да бъде освободен от поста от 1 март

Председателят на Антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка тази сутрин. Тя е депозирана в Народното събрание и както предварително беше заявил, той иска да бъде освободен от поста от 1 март.

Цацаров заяви намерението си да се оттегли миналия четвъртък и  мотивира датата 1 март с желанието си преди това да представи отчета за дейността на КПКОНПИ и чрез него да опровергае критиците си. Обеща и да каже защо иска да си тръгне предсрочно, но по информация на БНР към молбата за оставка липсват писмени мотиви.

Пред „Хоризонт“ председателят на ресорната парламентарна комисия по превенция и противодействие на корупцията Михаил Камбарев каза, че е научил от медиите за депозираната оставка. Именно тази комисия е първата, която ще се произнесе по нея.

Ден след като бившият главен прокурор обяви, че си тръгва предсрочно и от Антикорупционната комисия, стана ясно, че той е с отнет допуск до класифицирана информация - според премиера Кирил Петков - след продължително проучване за надеждност, а според Сотир Цацаров - след продължителен институционален натиск от самия Петков и от  вътрешния министър  Бойко Рашков.

За момента няма еднозначен отговор може ли шефът на Антикорупционната комисия да изпълнява задълженията си без допуск дори и до 1 март.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK