Събират средства за изграждането на храм в Долно Драглище

Снимка: Община Разлог

Благотворителен концерт в подкрепа на доизграждането на храма

Благотворителен концерт в подкрепа на доизграждането на храм „Св. св. Йоаким и Анна“ в село Долно Драглище.

Община Разлог кани на Благотворителен концерт, с участието на Михаела Маринова, Християна Дънкова, Кристиян Янкулов, Георги Костадинов и талантите от музикална школа “Viva Records”, организиран от сдружение “Св. св. Йоаким и Анна”.

Събитието ще се проведе на 25 април от 19:00 ч. в залата на Народно Читалище „15-ти Септември 1903-1909 г” - гр. Разлог.

Пропуски (места) за концерта можете да получите след 5 април в Библиотеката на Народно Читалище “15 септември 1903-1909” - гр. Разлог, срещу минимално дарение от 25 лв. 

Благотворителният концерт се осъществява с благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим и подкрепата на Сдружение „Св.Св. Йоаким и Анна“, Община Разлог, Народно Читалище „15-ти Септември“ , Viva Records и Ансамбъл „Българе“.

Всички събрани средства от концерта ще бъдат дарени за доизграждане на мечтания православен храм от всички жители на село Долно Драглище.

 През годините, със средства от дарители и благодетели, Храм “Св. св. Йоаким и Анна” е издигнат, покрит, измазан - вътрешно, с поставена дограма и изградена ел. инсталация.

За цялостно завършване на храма, са необходими средства за вътрешно измазване и подготовка за изографисване, закупуване и изграждане на отоплителна система, полагане на подова настилка, изработване на иконостас и минимално първоначално обзавеждане.

Всеки, който желае да подпомогне финансово изграждането на храма в село Долно Драглище, може да го направи чрез дарение по банков път:

Титуляр: Сдружение “Св. св. Йоаким и Анна”

 BG35RZBB91551015682659

Основание: Дарение Храм “Св. св. Йоаким и Анна”

Информация относно каузата, организиране на благотворителни събития, кампании за набиране на средства, както и прозрачност на дейностите за доизграждане на храма, може да намерите в страницата на създаденото сдружение през март 2023 година, по инициатива на граждани, водени от идеята да бъдат в полза на обществото - Сдружение "Св.Св. Йоаким и Анна".

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK