Нова учебна година, нова маркировка, нов учебен център в Сандански

Снимки: Община Сандански

Дейностите по освежаването на пътната маркировка започнаха в началото на миналата седмица

15 септември - първи учебен ден! Ден, изпълнен с много емоция, трепет, усмивки и цветя, празник на срещата с любимите учители и безброй приятели!

362 усмихнати първокласници прекречиха днес с трепет за първи път училищния праг. Училищният звънец би за 4010 ученици, които с вълнение започнаха новата учебна година.

Всички училища на територията на Община Сандански тържествено дадоха начало на учебните занятия, а училищните дворове бяха препълнени с трепетни усмивки и щастливи учители, отрупани с букети.

Новата учебна година, с вълнение и трепет, бе открита и в ЗПГ "Климент Тимирязев". Радостта на всички, прекрачвайки прага на училището тази година, е още по-голяма. Кметът на община Сандански - Атанас Стоянов и директорът на училището - Емил Терзийски откриха нов STEM център по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда".

Новият училищен център впечатлява със своите съвременни възможности, които ще предостави на всички ученици за индивидуална и групова работа. Благодарение на техническото оборудване в кабинетите ще се надгражда и обогатява учебния процес по начин, който да допринесе за по-лесното възприемане и разбиране на преподавания материал. Освен това ще се демонстрира и практическото приложение на редица научни принципи, чрез използването на най-новите интерактивни технологии.

За началото на учебната 2021/2022 г., община Сандански обнови пътната маркировка и пешеходните пътеки в града и в близост до училищата и детските градини.

Дейностите по освежаването на пътната маркировка започнаха в началото на миналата седмица и за първия учебен ден всички пешеходни пътеки и маркировки са обновени, за да се подобри видимостта и да се изостри вниманието на шофьорите, преминавайки в близост до учебните заведения.

Кметът на Община Сандански – Атанас Стоянов, откри учебната 2021-2022 г. в IОУ „Св. Климент Охридски“, като пожела на всички да бъдат здрави, да жънат успехи и всеки ден в училище да бъде изпълнен с много нови знания и незабравими спомени.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK