300 декара площ обхвана пожарът край Слатино

Снимки: Infomreja.bg

Унищожени са 2000 м оптичен кабел, 20 жп траверси и контактна мрежа, спасена е жп гарата на Бобошево

6 пожара са гасени през изминалото денонощие в Кюстендилска област. Пожарът в сухи треви в Кюстендил, възникнал малко след 18.40 ч, е причинен поради небрежност, угасен е от 2 екипа на РСПБЗН и щети не са допуснати. Пожар е възникнал около 23 часа в землището между околовръстния път на Кюстендил и с. Лозно, в масив с житни посеви.  Унищожил е 6 дка жито, спасени са 80 дка посеви. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил. Причините за възникването му се изясняват от РУ - Кюстендил, не се изключва умисъл.

Пожарът в землището на с. Крайници е причинен поради небрежност, горели са сухи треви, угасен е от екип на РСПБЗН Дупница, щети не са допуснати. Пожарът, възникнал в землището на с. Слатино около 17.00 ч, е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Угасен е от 4 противопожарни екипа, развил се е върху площ от 300 дка, унищожени са  2000 м оптичен кабел, 20 жп траверси, контактна мрежа 500 м, спасена е жп гарата на Бобошево.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в сухи треви снощи в землището на с. Дяково, угасен е от 1 екип на РСПБЗН – Дупница, щети не са допуснати. Тази сутрин около 5.30  ч в близост до жп гара Бобошево е възникнал пожар  в сухи треви, щети не са допуснати. Пожарът е угасен от екип на РСПБЗН Дупница.

Днес продължава гесенето на пожара, който възникна  в землището на селата Фролош и Ваксево на 9 август, локализиран е от 2 направления – от запад и от юг, гасенето се осъществява от 4 екипа на районните служби ПБЗН, екипи  и тежка техника на горските стопанства, доброволци. Няма опасност да бъдат засегнати махали от населените места в района. Пожарът се разви на площ от 600 дка в борова гора – низово, от тях 100 дка е върхов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK