Расте интересът към ваксините - основно тази на Янсен

Снимка: Infomreja.bg

РЗИ - Монтана разполага с всички одобрени към момента четири ваксини

В област Монтана са разкрити 8 временни имунизационни пункта за ваксиниране срещу - COVID - 19. Четири от тях се намират в Монтана, три в Лом и един в Берковица, съобщава БТА. Всеки делничен ден от 14 до 17.00 часа желаещите да се ваксинират срещу COVID-19 могат да го направят в имунизационният кабинет на РЗИ в Монтана, а допълнителен имунизационен кабинет е разкрит към МЦ "Сити клиник - Свети Георги" ЕООД Монтана с работно време от 18.00 до 23.00 часа.

РЗИ - Монтана разполага с всички одобрени към момента четири ваксини (на производителите Janssen Biologics B.V., AstraZeneca, Moderna и Pfizer/BionTech).

Само за вчерашния ден в имунизационния център на РЗИ във Видин са ваксинирани 100 души. След обявяването на по-строгите противоепидемични мерки в страната се наблюдава засилен интерес към ваксинирането. В област Видин с напълно завършен имунизационен цикъл са близо 14% от населението. Към днешна дата се увеличава и броят на ваксинираните с бустерна /трета подсилваща доза/. Увеличава се  и броят на ваксинираните деца над 12 години.

Интересът към ваксините и броят на желаещите да се ваксинират в Хасково се увеличи в последните няколко дни, предава кореспондентът на БТА. Запитвания, особено за препарата на "Янсен", има и от цели колективи. За последното денонощие в региона са били поставени 356 дози ваксина. Има чакащи пред трите лаборатории в Хасково, оторизирани да правят безплатни антигенни тестове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK