Манолова: Питайте Борисов за брат Галев

Снимка: Infomreja.bg

"Левицата" протестира пред президентството

С протест пред президентството „ЛЕВИЦАТА!“ настоя за нови избори, съобщават от пресцентъра на партията.

„ПП – Продължаваме Пералнята. Защото след ГЕРБ, перете и ДПС. Поредният предизборен трик – гласуваш за Кирил, получаваш Борисов и Пеевски. И всичко това зад жаждата за власт, маскирана като съдебна реформа“, заяви Мая Манолова.

Председателят на АБВ Румен Петков заяви, че начинът, по който е сформирано мнозинството и правителството, е грозен, еманация на измамата. „София "не е подлога, не е слугиня. Ние, гражданите, трябва да се борим за достойнството на институциите. Според него политиците не трябва да лъжат за това как ще съставят правителство. Те печелиха гласове с омраза помежду си. Сега, гушнати, под егидата на господин Пеевски, правят правителство. Днес всеки нормален човек трябва да се чувства излъган. Предателството и лакомията за власт обединяват“. 

За случая с "братя Галеви" бяха попитани Румен Петков и Мая Манолова. Ето какво казаха те:

"Първият въпрос е как е излязъл. Не знам защо така услужливо го пропускаме, защото председателят на комитета по извеждането му беше 2012-та година премиерът Бойко Борисов. Така, че въпросът как е влязъл е вторият въпрос.

Понеже се свърза и вашето име едва ли не сте напуснал поста заради него. Имате ли някакви връзки с тези хора?

- Е какви връзки да имам? Срещата е по доклад на служител на Националната служба за сигурност. Трябваше да бъде проведена в условия на специални разузнавателни средства. Уволнил съм този, който провали СРС-тата", каза Румен Петков.

"Това беше опитът на Борисов да припише ъндърграунда, който работеше за избирането на Фандъкова на нейния основен опонент. Реално и тогава го казах и не съм спряла да го повтарям, че целият ъндърграунд и Таки, и Къро, и Пашата, и Лакомото, и Килията, и Ради Братовчеда, и Киро Японеца. Всичко това беше построено, за да работи за победата на ГЕРБ и Фандъкова в София. Така че питайте него", каза Мая Манолова, цитирана от БНТ.

По време на простеста имаше засилена полицейска охрана.

Мъж с расо и кръст в ръка се опита да нападне Кирил Петков, но беше спрян от полицаите.

Предвид множество публикации в различни издания за принадлежност на Атанас Стефанов (мъжът, облечен с расо, устремен с кръст към връщащите изпълнен мандат Петков и акад. Денков и обуздан от полицията) към коалиция „ЛЕВИЦАТА!“, се разграничаваме от това твърдение. Господин Стефанов никога не е бил част от „ЛЕВИЦАТА!, нито част от инициирания от нашата формация протест, съобщиха от партията.

Ние от „ЛЕВИЦАТА!“ сме убедени, че недоволство и гражданска и политическа позиции може и трябва да бъдат изразени и чути по съобразен с добрия тон и със закона начин. Вярваме, че подобни прояви единствено опошляват и опростачват всяко едно начинание. Разграничаваме се от всякакви вандалски похвати в рамките на мирния протест, организиран от нас. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK