Оставиха в ареста обвиняеми за държане на дрога, с цел разпространение

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд – Кюстендил, остави без уважение молбите им за по-леки мерки

Окръжен съд – Кюстендил, остави без уважение молбата за по- лека мярка за неотклонение и потвърди взетата - „Задържане под стража“, по отношение на 24- годишния кюстендилец Николай А.

Той е привлечен като обвиняем за извършване на престъпление по чл. 354а, ал.1 от НК, за това че на 19.05.2021 г. в гр. Кюстендил, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – зелена, суха листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на канабис, с общо бруто тегло 0, 249 кг. Престъплението е извършено в изпитателния срок на наказание „лишаване от свобода“, за държане на наркотични вещества.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

Окръжен съд – Кюстендил, остави без уважение искането за изменение на взетата мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и по отношение на Васил Л.

Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода 04.02.2020 – 10.07.2020 г., в условията на продължаващо престъпление, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите е държал с цел разпространение и разпространявал високорискови наркотични вещества - амфетамин, екстази и марихуана. Васил Л. е осъждан  и е изтърпял ефективни наказания „лишаване от свобода“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK