Един е арестувания от служителите на реда по време на протестните действия днес. По първоначални данни той е на 45 години и е отведен в столично районно управление.

Наложена му е мярка полицейско задържане за срок до 24 часа. Предстои образуването на бързо производство за хулигански действия, съобщават от МВР.

Припомняме, напрежение се създаде днес при опита на министъра на образованието Николай Денков да извърви пеша пътя от Министерски съвет до Министерство на образованието. Тогава той бе обграден и нападнат с хули от протестиращи срещу новите мерки, въведени със заповед на здравния министър Стойчо Кацаров вчера вечерта. По-специално това е задължението за представяне на зелен сертификат при посещение на събития в затворени помещения, ресторанти, заведения, включително и големи търговски центрове.

Протестът бе организиран преди всичко в социалните мрежи и на него присъстваха предимно привърженици на "Възраждане" и "Атака", които оцветиха множеството и със знамена на своите партии.

Нямам какво да коментирам. Явно някои разбират политическата борба и предизобраната ситуация по такъв начин, заяви в коментар министърът на образованието Николай Денков. От Министерство на образованието увериха, че министърът е в добро физическо и психическо здраве след инцидента.

Денков заяви, че е имало опити да бъде ударен, имало и притискане. Той благодари на силите на реда, които са се намесили навреме, така че удар не е имало. "Имаше опит за удар", посочи Денков. Той бе категоричен, че не се интересува кой е бил побойника: "Моето възпитание и работа са други и се занимавам с това да направя най-доброто за децата на България."

Той няколко пъти повтори, че има намерение да подмине случката. "Очевидно всичко беше провокация, но мен тази провокация не ме интересува." /news.bg/