Стоянов: В Плана за възстановяване са предвидени 1,6 милиарда евро за цифров преход

Снимка: Infomreja.bg

"Ролята на общините в българската икономика е ключова"

Само в Националния план за възстановяване и устойчивост, за цифров преход, са предвидени 1,6 милиарда евро, което е приблизително ¼  от всички средства по плана. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

По думите му правилните инвестиции в дигитална трансформация са гаранция за отчитане на устойчив ръст. 

Икономическият министър отбеляза, че сред най-бързо развиващите се сектори в страната са именно информационните и комуникационни технологии. ИКТ индустрията в България през 2021 е сред трите с най-висок ръст. В него са заети над 70 хил. души, като за десет години те са се увеличили с над 50%. 

„Ролята на общините в българската икономика е ключова и е важно те да бъдат ангажирани в колкото може повече процеси“, каза още министър Никола Стоянов. Той посочи, че между Министерството на икономиката и индустрията и Националното сдружение на българските общини е изградено много добро партньорство. Тази година за първи път представители на общините участваха в Годишната среща на търговските ни аташета зад граница, както и в тематичните работни групи, натоварени със задачата да изработят мерки за икономически растеж в редица области, съобщават от министерството.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK