Има да се довършат определени неща по интерконектора с Гърция в област на Стара Загора.

Надявам се да бъдат довършени до началото на зимния сезон, но България няма да има проблем с нормалните доставки на газ и съоръжението ще работи без никакъв проблем, смята служебният регионален министър арх. Иван Шишков.

В студиото на БНТ Шишков обясни, че работата по интерконектора с Гърция е била затлачена в продължение на години и се е строило на приливи и отливи. Основната цел на служебния кабинет била да се завърши строителството, с всички необходими документи, и интерконекторът да бъде въведен в експлоатация, подчерта Шишков.

Служебният регионален министър отрече да е предупреждавал, че няма да се завърши строителството на интерконектора. Това, което направили съвместно МРРБ и целия служебен кабинет, било най-важното - да довършат строежа на газовата връзка. Изрично Шишков благодари на медиите за помощта.

За документалната спънка в началото на мандата на служебното правителство Шишков обясни, че на всяко вписване може да се случи грешка, но хубавото е, че обектът бил наблюдаван с интерес от цялата държава. Лошото е, че се създала погрешна интерпретация, че държавата не желаела да въведе в експлоатация интерконекторът с Гърция.

По отношение на ремонта на "Витиня" и дългите ремонти на АМ "Хемус", Шишков заяви, че те са част от строителния хаос, който се разраства в държавата от 2017-2018 г. Това е нещо, което сме го наследили, но това, което служебното правителство ще направи, е преди началото на зимния период, да бъде завършен ремонтът на виадукта на "Витиня".

Състоянието на пътищата ни Шишков оцени като "магистрална бедност". Финансиране за зимното почистване има, увери той, като добави, че вече е избран и изпълнител.