Клавирен концерт на Тодор Петров в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

В програмата ще прозвучат произведения от Бетовен, Дреслер и Диабели

На 16 юни 2021 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”  - Кюстендил, ще се проведе клавирен концерт на Тодор Петров. В програмата ще прозвучат произведения от Бетовен, Дреслер и Диабели.

Солистът Тодор Петров е пианист с изключително богата биография, репертоар и интереси към виртуозната класическа и съвременна музика от европейски композитори от всички националности и поколения.

Редовно си сътрудничи с Радио София, където е осъществил  много  записи, от  които първото  интегрално изпълнение в  света  на сонатите на  Вагнер, сонатите  на  Вебер, на Чайковски и много  други. Концертира активно в Италия, Англия, Румъния, Франция, Украйна, Германия.

През 2002 г. е свирил под диригентството на Нелло Санти. С камерния оркестър на театър Сан Карло - Неапол е свирил оригиналните версии на концертите на Шопен.

Тодор Петров се занимава с издирване на неизпълнявани творби, възстановил е в ръкопис два концерта от Цезар Франк. Прави световна премиера на концерта за пиано от Вито Палумбо. От 1994 г. до днес изнася многобройни концерти в дуо с Адриана Грекова – мецосопран.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK