От златарски магазин в Сливен иззеха накити за 50 000 лева

Снимка: ОДМВР, Сливен

Нередностите са установени от Икономическа полиция и НАП

Продължава активната работа на ОДМВР-Сливен, по установяване на престъпления, свързани с контрабанда, финансови и данъчни нарушения.

На 10 юни служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен, и ТД на НАП – Бургас, са извършили проверка в търговски обект в сливенския квартал „Надежда“. Установена е продажба на стоки от жълт метал без наличие на български държавен знак, установени са нередности във фискалното устройство и касовата наличност, както и с документите за произход на голяма част от стоката. . Установени са 2900 грама златни накити, като 1700 грама са без документите за произход. Иззети са 300 грама накити без български държавен знак. 

За тези нарушения на управителя на магазина ще бъдат съставени актове.

В хода на проверката полицейските служители са установили нерегламентирана продажба на накити от марките "Сartie", "Сhanel" и "Versace", обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. Иззети са 30 броя накити.  

Общо стойността на иззетото количество злато от проверяващите е на стойност около 50 000 лева. 

Работата по случая продължава от разследващ полицай и служители от сектор „ПИП“. Уведомена е Районна прокуратура - Сливен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK