Постоянен арест за кюстендилец, държал амфетамин в дома си

Снимка: Infomreja.bg

Извършеното престъпление е в изпитателния срок на присъда от 2021 година

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества - амфетамин, определи Районен съд – Кюстендил, като уважи искането, направено от Районна прокуратура. 21- годишният М.Р. е привлечен като обвиняем, за това че на 07.12.2023 г., в обитавания от него апартамент, в кв. „Запад“ гр. Кюстендил, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал върху секция високорисково наркотично вещество - амфетамин.

От събраните по делото доказателства и свидетелски показания, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години.

Извършеното престъпление е в изпитателния срок на присъда от 2021 година, когато му а наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 3 години, отново за държане на наркотични вещества. Налице е и реална опасност обвиняемия да извърши престъпление, предвид съдебното му минало и друго досъдебно производство, водено отново за държане на наркотични вещества, пише в мотивите на съдия Светослав Петров.

Определението на РС – Кюстендил, с което по отношение на обвиняемия М. Р. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK