Превозвачи в цялата страна излизат на протест

Снимка: Infomreja.bg

Превоз на пътници в голяма част от маршрутите няма да има

Превозвачи в цялата страна протестират днес, като превоз на пътници в голяма част от маршрутите няма да има.

Превозвачите са останали доволни от срещата вчера с представители на държавата и смекчения тон на диалога между тях, съобщава БНР.

По конкретните им искания обаче няма нищо решено, което правителството да е изготвило като мярка, каза Димитър Димитров от Камарата на автобусните превозвачи.

"Ще продължат срещите. Излизаме на протест, но сме поели ангажимент протестът да е мирен. Ще бъде спазен законът, ще се съобразим с всички хора, които ще ходят на матури, всички хора, които пътуват, така че да не се затварят пътища.

От тяхна страна беше поет ангажиментът репресията към транспортните фирми в България да спре, да спрат да се записват номера, да спрат да се притискат хора да не излизат на протести."

От бранша казаха още, че природен газ те не използват и в сферата на транспорта, работят законно и начисляват данък добавена стойност, регистрирани са по ДДС и съответно техните разходи се възстановяват.

Протестът днес в София има три сборни пункта – единият е на "Цариградско шосе" при парк "Врана", другия – на "Ботевградско шосе", а третият – на бул. "Царица Йоанна" преди тунела в "Люлин".

Общият брой на превозните средства, които ще вземат участие в националния протест на превозвачите ще е 600.

Ефективна стачка организират работещите в автобусния и тежкотоварен транспорт в Благоевградска област. От 9 до 17 часа автобусите няма да обслужват градските линии, няма да извършват и превози по областната, междуобластните и републиканската пътна мрежа.  Протестен автопоход ще има и някои участъци по основни пътни артерии.

На ГКПП "Кулата" също ще има протест на фирми и работещи в тежкотоварния транспорт. Не са изключени блокади на възлови места. Участниците в ефективната стачка  настояват за незабавни мерки за спасяване на отрасъла.

Плевен се присъединява към националния протест на превозвачите. Нито един автобус няма да се движи в областта от 9 до 17 часа.

Също от 9:00 до 17:00ч. спира междуселищният транспорт в Бургаска област. В града няма да има протестно автошествие на превозвачи, ще се блокира движението само на товарните автомобили по улица „Крайезерна“.

Протестът на превозвачите в Пловдив ще започне в 9:30 и ще продължи до 22 ч.  като се очаква в него да се включат над 200 тежкотоварни автомобила. Камионите ще бъдат разположени в крайната дясна лента на входните 5 булеварда.

От 10 до 12 часа днес се преустановяват всички автобусни превози на територията на община Дупница. До началния час на протеста транспортните фирми ще изпълняват курсовете си по разписание. Не е обявено дали ще има блокирани пътища и кръстовища.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK