БЧК награди планинските спасители и доброволци, участвали в акцията по издирване на Сашко

Снимка: БЧК

55 спасители и доброволци към ПСС при БЧК и 12 кучета са участвали в издирвателната акция

Националният съвет на Българския Червен кръст награди планинските спасители и доброволците към БЧК, участвали в акцията по издирване на 12-годишния Александър от гр. Перник. С благодарствени грамоти бяха отличени и доброволците от клуба по делта и парапланеризъм в гр. Перник.

Директорът на Планинската спасителна служба при БЧК Емил Нешев получи от името на всички спасители Почетния плакет на организацията за проявения от тях професионализъм и всеотдайност през всичките дни, в които продължи спасителната акция.

„Най-трудни са акциите по издирване на изчезнали хора, необходима е изключително добра организация и подготвени спасители и доброволци. Всяка информация е ключова в такива моменти и сега беше така, това ни помогна да локализираме мястото, на което намерихме Александър“, посочи Емил Нешев по време на церемонията по награждаване.

„Благодарим на всички достойни хора, които не се отказаха през дните, в които се провеждаше акцията. Българският Червен кръст се гордее с вас, защото вие още веднъж доказахте вашия професионализъм“, заяви председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

Генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов подчерта, че не случайно всички български граждани вярват и разчитат в кризисни моменти на Планинската спасителна служба. „Опитът и подготовката на спасителите и доброволците на ПСС за пореден път изиграха ключова роля за положителната развръзка за решаването на случай, в който всички следяхме с тревога“, каза още проф. Гигов.

Общо 55 спасители и доброволци към Планинската спасителна служба при БЧК и 12 кучета са участвали в издирвателната акция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK