Братът на избягалия шофьор: Дано да е жив! Ще си научи урока, ще влезе в затвора

Снимка: Фейсбук

Божидар видял с очите си телата на загиналите

Пред NOVA говори братът на Георги Семерджиев - избягалият шофьор от катастрофата в София. Семейството на мъжа се надява той да е жив. Близките му нямат връзка с него от вторник следобед.

„Майка ми е баща ми все още не са спали - това, което ни гложди, е дали той е добре. Ако е добре - ще си поемем последиците, ще си научи урока. Единственият проблем, за който се извинявам - е загубата на двете момичета”, каза брат му Божидар Семерджиев.

Божидар видял с очите си телата на загиналите. Когато разбрал за индицента, отишъл на място.

„Много се извинявам за загиналите хора. Не съм очаквал брат ми да направи ракова нещо. Знам какъв човек е, знам, че кара по-яростно, но винаги е бил отговорен. Не е човек, който би отнел живот. Возил съм се, карал ме е, никога не е претърпявал чак такова ПТП. Толкова тежко, чак да има загинали. И преди е имал ПТП-та, но не толкова тежки. Обича бързите скорости - и ето какъв е крайният резултат”, разказа още братът.

Георги Семерджиев често сменял колите. „Имаше тази кола сравнително отскоро - от няколко месеца. Като цяло ги сменяше месец за месец. Доколкото знам са намерили само телефоните в колата му. Нямам идея за документи и такива неща. Предполагам си ги е взел. Не знам дали е карал с книжка”, обясни още Божидар.

По информация на NOVA, потвърдена от разследващи, първоначално Семерджиев е бил задържан по разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура за черно тото през 2010 г. Не е бил съден за това впоследствие.

„За черното тото е имал криминални прояви, преди 10-12 години. Аз бях по-млад, не съм запознат. Но с коли не имал криминални прояви. От няколко месеца се занимаваше с коли. Точно започва да му потръгва и нещо се срина надолу”, каза още Семерджиев.   

В последните месеци Семерджиев е бил собственик на автомивка, която се намира в района на катастрофата. „С автомивка - не вървеше, затвори я, не работеше. Може би нещо на психична основа го е ударило”, предполага  той.

Божидар иска да види брат си жив и здрав, но също така и да понесе последствията за стореното.

„Ще си научи урока, ще влезе в затвора, колкото и да ми е гадно да го кажа...  Така трябва. Това е правилният начин. Не мога да си го избера брат ми, обичам го, прави всичко за нас, дава си живота”, обясни Божидар Семерджиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2