МВР и Община Кюстендил затягат мерките, за да има ред и сигурност

Снимка: Община Кюстендил

Препоръки са дадени срещу подпис на всеки един от собствениците на питейни заведения

По инициатива на кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов се проведе работна среща с областния управител инж. Александър Пандурски, директора на ОД на МВР Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров, началника на Охранителна полиция, началника на отдел „Охранителна полиция“ Васил Паргов и собственици на питейни заведения, съобщават от Общината.

„Благодаря ви, че стигнахме заедно до едни общи решения, с които да нормализираме средата и да изкараме приятни празници“, благодари инж. Атанасов.

Всички присъстващи на работната среща се обединиха около следните решения:

Малолетни и непълнолетни лица да не бъдат допускани в питейните заведения, за да се избягват инциденти.

Охраната да прави проверки на входа за огнестрелно и хладно оръжие и други опасни предмети да не се вкарват в заведенията.

Всеки да може да получава разрешение за работа с удължено работно време при ясни правила и спазване на наредбата, както и да се налагат ясни санкции, ако правилата не се спазват.

Присъстващите се обединиха и около това, когато дадено лице създава проблеми да бъде изведено и предадено с протокол на органите на МВР.

„Благодарен съм за разбирането на собствениците на заведения, защото това е един от водещите бизнеси в града. Смея да твърдя, че като туристически град това създава и нашето лице пред туристите, защото всеки един, когато идва, трябва да има необходимите условия да се забавлява. Благодарен съм и затова, че собствениците поеха ангажимент да спазват правилата, които се в общинската наредба и препоръките, които изготвихме съвместно с комисар Григоров“, каза още инж. Атанасов.

Радвам се, че имаме партньор в лицето на Община Кюстендил в тази отговорна мисия - с тези думи се обърна към присъстващите директорът на ОД на МВР старши комисар Светослав Григоров.

„Подкрепих инициативата подета от инж. Атанасов, набелязахме един комплекс от мерки, с които запознахме собствениците на питейни заведения. Считам, че те ще бъдат от полза и с оглед предстоящите празници ние ще набележим допълнителни мерки и сили, с които ще се заемем с тази отговорна задача“, каза старши комисар Григоров.

„С тази инициатива подобряваме имиджа на град Кюстендил като туристически център, може да го използваме като реклама пред националните медии, че в Кюстендил ще се създаде атмосфера на празник, атмосфера, в която гостите ще се чувстват добре“, коментира областния управител инж. Александър Пандурски.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK