Ангел Христов е починал в частната болница "Свети Иван Рилски " в Дупница, според служителката, издала смъртния акт.

Съобщението за смъртта е подписано от лечебното заведение, пише btv. Личната карта, която е предоставена на служителката в ЕСГРАОН е била на Ангел Христов и е изтекла през 2018 г.

Той заедно с Пламен Галев се издирваха с червена бюлетина на Интерпол от 2012 г. 

"Г-н Лефтеров /директор б.а./ каза, че смъртта на г-н Христов не е настъпила тук", това бе лаконичното обяснение на медицинска сестра от частната болница "Св. Иван Рилски 2003" в Дупница по повод информацията, че Ангел Христов е починал при тях. 

Сутринта служителката от ЕСГРАОН в община Дупница Галина Палчева, издала смъртния акт, съобщи, че съобщението за смъртта на Христов, което са й представили, било издадено от тази болница, пише и 24chasa. В него пишело, че смъртта е настъпила в болничното заведение на 3 юни в 8 ч. сутринта.

В документа обаче било объркано името и било написано, че починалият е Ангел Христов Ангелов, вместо фамилия Христов.

Тя върнала документа на болницата за поправка на грешката. Няколко часа по-късно отново й го донесли с нанесената поправка на фамилията.

А преди два дни стана ясно, че Ангел Христов-Геле е издъхнал в дома си от инфаркт, след като се е прибрал тайно в България. 

„След като се знае, че е починал в ръцете на съпругата си и децата, това се коментира тук, какво толкова има да се прави и да се разследва. Сега откъде е дошъл никой не знае.

Но той се е прибрал при семейството си в петък вечерта. Именно тогава му става лошо, след като повече от 10 години не е виждал семейството си. Развълнувал се е и го е ударило в сърцето“, каза пред ИНФОМРЕЖА преди ден и Архиерейският наместник на Дупнишко, отец Георги Паликарски.

Имено той е трябвало да извърши опелото вчера, но тялото на Ангел Христов беше иззето за аутопсия в столицата.

„По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Трупът е закаран в столична клиника, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на Ангел Христов“, каза пред ИНФОМРЕЖА прокурор Мариана Сиракова.

При първоначалния оглед следи от насилие не са установени.

Отделно от това е разпоредено да се направи идентификация дали трупът и обявения за издирване с червена бюлетина Ангел Христов е едно и също лице. Извършват се интензивни действия по разследването, обявиха още от държавното обвинение.

По-късно министър Демерджиев обяви, че след направена ДНК е станало ясно, че тялото е именно на Ангел Христов. 

Очаква се днес да излязат резултатите от аутопсията.