Румен Петков не казва кои други министри са се срещали с Братя Галеви

Снимка: АБВ

Има доклади, има материали и каквото кажа по случая, ще е спекулативно, каза той

"Не искам да се връщам назад и не е прилично да го правя. Минаха се все пак 15 години". Toва заяви бившият вътрешен министър, част от Тройната коалиция Румен Петков пред БиТиВи за разговора си като ресорен министър с братя Галеви. Сега Петков е лидер на АБВ и част от коалиция "Левицата".

Припомняме, че съобщението за смъртта на Ангел Христов е било направено на 3 юни в 8.00 часа сутринта, има и издаден смъртен акт. Усилено се проверява дали на територията на България се намира и другият от "братята"- Пламен Галев. Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че се работи по версията Ангел Христов да е вкаран мъртъв у нас.

Той обясни, че не поводът за срещата му с Братя Галеви е повод за оставката му като вътрешен министър. Румен Петков разговарял с Братя Галеви за наркотрафика. По предложение на служител на Националната служба за сигурност била организирана срещата с Братя Галеви, но служителят провалил специалните разузнавателни средства и Петков го уволнил.

Има доклади, има материали и каквото кажа по случая, ще е спекулативно, отказа да коментира Петков повече подробности по случая. Институционално не се интересува тези хора къде са и какво правят, добави Румен Петков.

Той отсече, че неговата душа не е сладкарска витрина и няма да каже още кои министри са се срещали с Братя Галеви.

Румен Петков се опита да се пошегува, че най-вероятно руския президент Владимир Путин е застрелял Ангел Христов, вкарал го е в страната и после го е застрелял още веднъж.

Румен Петков не очаква повече да е министър на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK