Председателят на ЛРД „Сокол-1911“ - Благоевград, Иван Василев: Честито откриване на новия ловен сезон!

Наслука!

Уважаеми членове на Управителния съвет, председатели на ловни дружинки, уважаеми колеги ловци,

Отново е август и настъпва времето, когато по традиция ще се отправим из ловните полета на Сдружението за откриването на групов и индивидуален лов на прелетен дивеч.

Нека наред с емоцията от предстоящото ловуване да не забравяме за стриктните мерки, които трябва да спазват всички ловци по време на лов.

В тази връзка на 09.08.2021 г. ръководството на Сдружението с участието на представители на  Регионална дирекция по горите, Българска агенция по безопасност на храните и Пожарна безопасност и защита на населението проведе подробен инструктаж с председателите на ловни дружини и ръководителите на ловни групи, на който беше обърнато внимание на следните основни въпроси:

  1. Стриктно спазване на сроковете и нормите за ловуване на пернат дивеч, който е регламентиран с чл. 71, ал. 1 от Правилника за приложение на Закона за лова и опазване на дивеча като  за пътпъдък е 15 бр., за гривяк, гълъб, гургулица и гугутка  – 10 бр., за бекас и бекасина  - 10 бр. и др.
  2. Повишаване на вниманието за предотвратяване на пожари в ловните полета. Във връзка с високите температури трябва да се спазват строги противопожарни мерки, не бива да се изхвърлят неизгасени фасове, клечки кибрит, стъклени шишета и други лесно запалими предмети, палене на огън на нерегламентирани места.
  3. Правилата и мерките за безопасност при боравене с ловно оръжие и боеприпаси по време на лов.
  4. Изпълнение на дейности за контрол и предотвратяване разпространението на АЧС, основно мерките за биосигурност.

Уважаеми колеги ловци, бъдете внимателни и отговорни, за да завърши всеки лов успешно и да се радваме от сърце на ловния сезон и на красивата българска природа!

Всяко излизане на лов е ново приключение, нека го изживеем задружно без допускане на каквито и да е проблеми!

Наслука, приятели!

 

Иван Василев

Председател на УС на ЛРД „СОКОЛ-1911”, Благоевград

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK