Обновяват дворното пространство на ДГ „Снежанка“ в Петрич

Снимки: Община Петрич

Финансирането е със средства от общинския бюджет

Започна обновянване на дворното пространство на ДГ „Снежанка“ в Петрич. 

Финансирането на дейностите е със средства от бюджета на Общината, предвидени при приемането му за 2021 година с решение на съветниците.

Инвестицията, която се прави в ДГ „Снежанка“, е в размер на 332 679,18 без ДДС. Според изготвения проект дворното място ще претърпи цялостна промяна, ще се закупят и монтират нови съоръжения за игра и отдих.

Заложено в проекта е полагането на ударопоглъщаща настилка, нови съоръжения за игра на децата от яслени и градински групи, монтиране на пейки, нови съдове за отпадъци, озеленяване.

Ще има и напълно ново спортно игрище.

След завършването на ремонта дворното пространство на ДГ „Снежанка“ ще бъде приветливо и привлекателно място за игра на подрастващите и за провеждането на занимания и колективни игри на открито.

В детската градина има една яслена и четири градински групи. След приключване на ремонта дворното място ще бъде достъпно и за деца с двигателни проблеми.

Това е третата детска градина в град Петрич, в която се извършва цялостен ремонт на дворното пространство. До края на годината ще започне изграждането и на новата пристройка към ДГ „Здравец“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa