Задържаха 24-годишен при акция "Бяло" в Силистренско

Снимка: МВР

Мъжът, който е известен на полицията, е задържан ареста

Действията на криминалистите са реализирани вчера в рамките на провеждащата се специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици. В хода на акцията около 14:30 часа в Дулово бил засечен 30-годишен известен на криминалистите мъж. При извършения личен обиск във вътрешен джоб на дрехата му били намерени 0.51 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест.

Продължавайки разследването, криминалистите се насочили към 24-годишен силистренец, съпричастен по случая. При претърсвания в дома му в областния град, както и в друго жилище, до което имал достъп, били намерени и иззети 16.2 грама канабис, две електронни везни, както и сумата от 3500 лв., за чийто произход безработният мъж нямал обяснение.

Мъжът, който е известен на полицията, е задържан ареста на Районното управление  за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл. чл.354 а, ал. 3, т.1 от Наказателния кодекс. Разследването на случая продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура - Силистра.

Това е поредната успешна акция на криминалистите от ОДМВР-Силистра срещу престъпленията, свързани с наркотици, след като преди ден други петима мъже бяха установени и задържани с дрога, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK