Постоянен арест за водача, опитал да пренесе амфетамин през ГКПП Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Не знаел за дрогата, каза ли му че превозва соларни лампи

Окръжен съд – Кюстендил, взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на Д. К. от Пазарджик. Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за опит противозаконно да пренесе през границите на страната високорисково наркотично вещество – „амфетамин“, с общо бруто тегло 3. 898 кг, укрити в кабината на управлявания от него товарен автомобил, собственост на кюстендилска фирма.

Обвиняемият заяви пред съда, че не е знаел за наркотичното вещество, казано му е, че става дума за соларни лампи. Чантата с откритото вещество му е дадена от негов познат, на който и друг път е правил услуги, да я предаде на баща му в Скопие. Товарният автомобил е бил натоварен с кроасани, от България за Косово.

Окръжен съд – Кюстендил, приема, че обоснованото предположение за съпричастност на обвиняемия към престъплението, за което е обвинен, е с достатъчен интензитет, макар и в минималните граници, доколкото са налице безспорни и категорични данни за фактическата власт на обвиняемия относно предметите, в които е намерено наркотичното вещество, предполагащо е знанието му за това. Съдът счита, че е налице и реална опасност обвиняемия да се укрие, предвид факта, че става дума за тежко умишлено престъпление и естеството на работа на обвиняемия, свързана с международни пътувания и напускане на постоянната му адресна регистрация.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София, в 3- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK