Откриха изложбата „Царските двери на смисъла“ на Станислав Божанков – Станко

Снимка: Infomreja.bg

Изложба за разсъждение

В недостроената част на картинната галерия „Владимир Димитров Майстора” – Кюстендил, беше открита изложба със собствени линогравюри, голям сърдечен иконостас, с експериментални графики и картини по идея и художествено изпълнение на художника Станислав Божанков, като  - „Бели сърца” на бял квадрат. Това е художник, завършил Академия на изящни изкуства в Полша, но е роден в Кюстендил, където се завръща. 

Колелото на живота го завърта навсякъде по света и той има възможността да представи свои изложби на около 400 различни места. Неговите експонати бяха изработени по интересен творчески подход, като творбите му бяха сътворени от различни материали - въглен, пясък и стари предмети, дърво, желязо и бои, разбира се по така наречената смесена техника. Кюстендилската общественост, представлявана повече от творци, художници, писатели, поети и реставратори на църкви , както и много граждани учители и представители на Общината, както и на библиотеката  посетиха изложбата , която беше изпълнена с интересни  експонати за размисъл и групови  разсъждения.

Тук присъстваха всички кюстендилски художници и някои от любителите на изящното слово, а учителката Мария Бучкова събра няколко свои ученички , където заедно опитаха почерпката на вечерта - бяло и червено вино, и др. лакомства. Тук присъстваха зам.-кметът на Община Кюстендил Светослав Василев, директорката на библиотеката София Пейчева, художниците Бисер Лапев, Евгени Серафимов, Иван Пенев, Биянка Ненова, Илона Захариева, Мирослава Дончева, Виолета Атанасова, Митко Бинев, Елена Славова, Детелина Тихолова, Илияна Вълкова, Пепа Маджирска, Севдалин Атанасов, журналисти и др. все известни личности.

Интелигенцията на града успя да размишлява върху изложените експонати и върху техният скрит и явен замисъл, след като екипа на галерията доста се беше потрудил, за да представи поредната изложба в галерията. Тази изложба дано има въздействие и допринесе до окончателното застрояване на тази голяма зала в кюстендилската галерия, и да съгражда в бъдеще духовността в този древен град.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Christy Walton12:30 - 10.04.2022
Търсите заем за консолидиране на дълга, необезпечени заеми, бизнес заеми, ипотечни заеми, заеми за автомобили, студентски заеми, лични заеми, рисков капитал и др! Аз съм частен кредитор, предоставям заеми на фирми и физически лица с ниски и разумни лихви от 2%. Изпратете имейл до: christywalton355@gmail.com
Код за сигурност, въведете кода 2xa