Бронзов медал за Тодор Настев на Балканското първенство по Олимпийско карате

Снимка: СК "Дарис"

В репешажите победи последователно състезател от Турция и Хърватия

Бронзов медал завоюва Тодор Настев от СК "Дарис" - Кюстендил, на Балканското първенство по Олимпийско карате за мъже до 21г. След чудесното представяне и достигането му до 1/8 финал на Световното първенство по Олимпийско карате за мъже в Дубай, Тодор направи поредно силно представяне.

Като след 3 изиграни срещи завоюва бронзовия медал- загуба в спорна среща в първия кръг срещу представителя от Словения, като водеше до последно с 2:0 и допусна много елементарна грешка и загуби с 4:2.

В репешажите победи последователно състезател от Турция с 1:0 и състезател от Хърватия в спора за бронза с 3:2 съдийски гласа.

Останалите състезатели от клуба Александър Стефанов и Християн Василев, загубиха в първия кръг, съответно срещу Черна Гора и Босна и Херцеговина.

"Много съм доволен от представянето на Тодор, очаквах медал, надявах се да спечели Балканската титла, беше подготвен за нея, но и този медал е голям успех за него, за България и за клуба.

За другите двама състезатели, Александър и Християн, може би още малко увереност им трябва, за да стигнат до успехите", заяви Борислав Иванов - председател и главен треньор на СК "Дарис".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK