Арестуваха трима чужди граждани, заемали отговорни позиции в „Арсенал“ АД

Снимка: Infomreja.bg

В завода е установена липса на изделия и на важна информация

Специализираната операция е проведена след подаден на 3 октомври т.г. сигнал  за  установена липса на конкретни изделия от „Арсенал“ АД - Казанлък, и документи, съдържащи важна информация за фирмата и представляващи интерес за български или чужди конкурентни фирми.

След  осъществено взаимодействие с ТДНС - Стара Загора, са планирани съвместни действия, уведомена е Районната прокуратура. В рамките на разследването са разпитани свидетели, установено е, че в завода са работили 24-годишен литовски гражданин, негова съгражданка на 59 години и 60-годишен гражданин на Русия. Те са имали сключени трудови договори. Дейността им е била свързана с иновативни технологии, обезпечаващи продукцията на дружеството.

Тримата са били в неплатен отпуск до 17.09.2021 г., след което не са се явили на работа. Установено е, че са се придвижвали с леки автомобили. Справка за задграничните им пътувания показала, че са влезли в страната на 2 октомври, били са в Казанлък и са тръгнали обратно.

С цел предотвратяване напускането им на страната, до ГДГП е изпратено искане за щателна проверка.

На 5 октомври тримата чужденци и автомобилите им били засечени на ГКПП „Кулата“ и въз основа на писмена информация от РУ - Казанлък, са задържани за срок до 24 часа.

При извършени процесуално-следствени действия в автомобилите им са открити книжа и вещи, за които се предполага, че са пряко свързани с предмета на доказване по досъдебното производство. Изготвени са постановления за принудително довеждане на лицата, предстои да бъдат конвоирани до РУ-Казанлък, и привлечени като обвиняеми.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Стара Загора. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK