Пожар издаде наркооранжерия: Откриха над 850 канабисови растения и 2 кг марихуана

Снимка: МВР

С постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив двама мъже са привлечени като обвиняеми

Полицейските действия са предприети в неделя сутрин, когато постъпила информация, че след потушаване на пожар в стопанска постройка край бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив са открити насаждения от рода на конопа.

Насочената натам оперативна група от отдел „Криминална полиция“ установила, че става дума за високотехнологична наркооранжерия, снабдена с автоматизирани системи за напояване, отопление, регулиране на влажността, осветление и видеонаблюдение. Оказало се, че с подобно оборудване е и съседна сграда, в която се отглежда същата растителност, съобщават от МВР.

При процесуално-следствените действия общо са иззети 852 растения в различен стадий на развитие, близо 2 килограма изсушена листна маса, електронни везни, машини за пакетиране и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност. Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години.

По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив двамата са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа. Очаква се утре, 29 февруари, прокуратурата да внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK