От жилище в София иззеха близо 2 кг наркотици

Снимка: Infomreja.bg

В една от стаите имало оранжерия за марихуана

Специализираната операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена в района на столичния ж.к. “Гоце Делчев“. Действията са осъществени от служители от сектор „Наркотици“ при СДВР след осъществено продължително разследване.

В рамките на операцията са задържани двама мъже, на 51 и 32 години. Последвали претърсвания в жилище, наето от по-възрастния мъж, където в една от стаите полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана.

Иззети са 12 засадени растения, торове и оборудване, подпомагащи растежа им,  електронна везна, вакуумираща машина, множество стъклени буркани, съдържащи тревиста маса, и полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество на бучки и прах.

Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетите вещества са 1 824.35 грама марихуана, 1.57 грама кокаин и 0.40 грама екстази.

След доклад на събраните материали по образуваното досъдебно производство в Софийска градска прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложени са им мерки „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa