Григор Димитров не успя да стигне финала в Индиън Уелс

Снимка: БТА

Той загуби от Камерън Нори в първия полуфинал

Най-добрият български тенисист Григор Димитров не успя да стигне до финала на силния турнир от сериите „Мъстърс” в Индиън Уелс, САЩ. Той загуби с 0:2 (2:6, 4:6) сета от Камерън Нори (Великобритания) в първия полуфинал на надпреварата, пише Gong.bg.

За съжаление, Димитров няма да може да се бори за втора титла от турнирите „Мастърс“, а загубата в двубоя се дължи, до голяма степен, и на двата тежки обрата, които направи в предните два кръга срещу световния №2 Даниил Медведев (Русия) и Хуберт Хуркач (Полша). Физическата умора оказа голямо влияние, а отражение за това са и 28-те непредизвикани грешки от ракетата на българина.

От своя страна Нори беше почти безгрешен, като за първи път ще играе на финал на турнир от сериите „Мастърс“. През тази година той е шампион от Лос Кабос, но има още четири финала, които не успя да спечели, последният от които в Сан Диего срещу Каспер Рууд. Така 26-годишният британец вече е само на една победа от класиране на Финалите на АТР в Торино.

Срещу Григор той успя да се възползва по най-добрия начин от грешките на българина. Първият сервис и любимият на хасковлията бекхенд по правата също не му споряха.

Това беше втори пореден полуфинал за Димитров след достигането на същата фаза на турнира в Сан Диего. Това бе и негов първи полуфинал на „Мастърс“ от този в Париж през 2019-а година.

С достигането до полуфинала Григор спечели 350 точки и от новата седмица ще бъде под №21 в световната ранглиста, ако Нори спечели титлата. Ако ли пък някого измежду Тейлър Фриц и Николоз Басилашвили триумфира, то Григор ще бъде 22-ри.

За първи път в историята и четиримата полуфиналисти на „Мастърс“ турнир бяха извън топ 25 на световната ранглиста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK