Въоръжен обир и час по-късно арест в Дупница /СНИМКИ/

Снимки: Infomreja.bg

Все още няма яснота за размера на открадната сума

Въоръжен мъж нахлу посред бял ден в банков клон на ЦКБ в центъра на Дупница и задигна неустановена сума пари. Сигналът в дежурната част на РУ – Дупница, е подаден около 14.10 часа.

„Мъжът е влязъл облечен с анцуг в черно и бяло, носил е шапка, очила и медицинска маска. Поискал е да влезе в касовото помещение. Именно тогава касиерката успява да го заключи вътре. В опита си да излезе той стреля по ключалката и при рикошета се е наранил. Събрал е каквото има пари по бюрата и е тръгнал да бяга“, разказа служителят от охранителната фирма - Росен Димитров, който пристига след натискане на паник бутона.

По данни на разследващите, през деня мъжът е обикалял няколко банкови офиса в града, като е задавал въпроси от различен вид. Преди обира е бил в Алианц банк, също в центъра на Дупница, където обаче не осъществява обир. Така достига до ЦКБ, където решава, че е време да насочи оръжие и като в екшън филм да каже „Парите или живот“.

По чудо този път няма сериозно пострадали. Обирджията успява да избяга, като излизайки през врата удря и поваля касиерката на банковия клон. Тя се е отървала само с уплаха, коментираха и от прокуратурата в града.

А час и половина след разразилият се екшън пристига и добрата новина.

„Задържан е с полицейска заповед 40-годишен жител на Дупница. Той е предполагаемият извършител на тежко криминално престъпление. Сигналът за извършен въоръжен грабеж от банков клон в Дупница е постъпил в полицията малко след 14.10 ч днес. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни  действия от служители на ОДМВР – Кюстендил, РУ Дупница, ГДНП. След около час и половина 40-годишният мъж е арестуван. Предстоят множество процесуално-следствени действия , уведомен е дежурен прокурор“, гласи официалната информация от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK