ФА „Родолюбие“ – Кюстендил, с приз за най-добра формация

Снимки: ФА "Родолюбие"

Завоюваха златни медали от „SUNDANCE FESTIVAL-2022“

Децата, юношите и младежите от Фолклорен ансамбъл „Родолюбие“ – Кюстендил,  участваха в първото за ансамбъла танцово състезание за 2022 година –„SUNDANCE FESTIVAL-2022“ и се представиха блестящо.

Представиха се с танците „Шопкинчета“, изпълнен от детската група, „Полъх от Дунава“, изпълнен от юношите и „Знеполска сюита“, която закри участието им във фестивала.

Успешно завоюваха първите места в трите възрастови групи и им беше връчен плакат „Най-добра формация“ на стойност 150 лева и три статуетки, танцьорите получиха златни медали и дипломи за участие във фестивала (за всеки танцьор), а ръководителите на състава получиха подаръци от организаторите.

Журито на „SUNDANCE FESTIVAL-2022“ оценява точността и нивото на сложност на техниката на изпълнение на танцьорите, нивото на изпълнение на избраната от хореографа танцова техника, синхрон, ритъм, избора на танцувалните елементи и тяхната композиция, фигурите, както и още много критерии свързани с грима на танцьорите и носиите им.

„Благодарим на журито за оценката и удоволствието точно нашите деца да са първите шампиони! Постарахме се Кюстендил да се гордее с децата на „Родолюбие“! Благодарим и на организаторите за всичко, което направиха за нас, за да се почувстваме обгрижени! И последно, но не по-важност, да изкажем отново нашите благодарности към родителите и приятелите, които ни помагаха“, обявиха от ФА „Родолюбие“ - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK