Община Гоце Делчев възобновява традиционния събор на Попови ливади

Снимка: община Гоце Делчев

Така ще бъде отбелязана 118-ата годишнина от Илинденско - Преображенското въстание

След година прекъсване заради пандемията, община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 118-та годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 31 юли 2021 г. /събота/.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.  

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов.

Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и на Димитър Туджаров – Шкумбата.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax