Почетоха годишнината от рождението на Апостола в Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

Областният управител Катя Димитрова и зам.-областният управител Любомир Терзийски почетоха годишнината от рождението на Апостола

Областният управител Катя Димитрова и зам.-областният управител Любомир Терзийски отдадоха днес почит пред делото на Апостола на свободата Васил Левски, по повод 185-атата годишнина от рождението му.  Те поднесоха цветя през паметника на Дякона в Кюстендил.

Тържествената церемония бе организирана от Община Кюстендил. В нея участваха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общински съвет Иван Андонов, народните представители Снежанка Траянска и Бойко Клечков, представители на политически и обществени организции, граждани.

Апостолът на свободата Васил Левски – идеолог и основател на българското националноосвободително движение през 60-е и 70-е години на ХІХ век, е роден на 18 юли 1837 г. в гр. Карлово.

 „Нашата работа зависи от нашите собствени усилия", "Народната работа стои над всичко", "Играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло да се постъпва", "Времето е в нас и ние сме във времето", "Ако спечеля, печеля за цял народ – ако загубя, губя само мене си"... Това са само част от мислите на Васил Левски, които продължават да са актуални и днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK