Дворът на храм "Рождество Христово" в Гоце Делчев става все по-красив

Снимка: Infomreja.bg

Той доставя истинска наслада на миряните

Новоизградената  църква „Рождество Христово“ в Гоце Делчев все повече се доближава до окончателния вид, който трябва да има. Засега действащ е само параклисът „Свети Лука“, който се намира в приземния етаж, но довършителните работи в просторното здание продължават.

Множат се и иконите в църквата. Неотдавна човек с неврокопски корени направи второ голямо и ценно дарение. Благодарение на него в този божи храм вече има две копия на чудотворни икони – на Витлеемската Света Богородица и на Рождество Христово. И двете са изработени в Йерусалим.

Дворът също се разхубавява с всеки изминал ден. Основна заслуга за това имат четири жени начело с Атлаза Щерева, която дава всичко от себе си за богоугодното дело вече над двадесет години. Заедно с нея в градината на църквата се трудят Радка Тютюнарова, Радка Чиракчиева и Мариана Монева. Цветята, които тези жени засаждат и отглеждат, са за чудо и приказ. С красотата и аромата си те обгръщат всеки, който идва в храма, и доставят истинска наслада на сетивата му.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK