Сербезова: Ще обсъдим тестовете при личните лекари да станат отново безплатни

Снимка: БГНЕС

Това каза здравният министър в оставка

На този етап не се предвижда промяна в продължителността на карантината при заболели от COVID-19. Това каза здравният министър в оставка проф. Асена Сербезова преди да вземе участие в международна среща на експерти.

Тя обаче подчерта, че се очаква другата седмица да бъде обсъдено тестовете при личните лекари отново да станат безплатни, съобщава Нова тв.

„Мерки, каквито имахме преди - КПП-та, ограничения в движението, затваряне на бизнеси, не би следвало и не е според закона да се случат. Хората могат да са спокойни, което не означава, че не трябва да спазват противоепидемичните мерки”, заяви здравният министър в оставка като подчерта, че на национално ниво други мерки не се налагат. Проф. Сербезова спомена Варна – там трябвало да се въведат регионални мерки. Тя обаче увери, че свободни места в лечебните заведения има.

"Повишава се броят на болните, но засега не се отчита натоварване на лечебните заведения", отбеляза министърът и призова хората да спазват сами препоръките за дезинфекция, носене на предпазни маски и спазване на дистанция. Министър Сербезова отново напомни на хората за възможността да се ваксинират.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK