Акция в Луковит: Проверяват всички и навсякъде

Снимка: Infomreja.bg

Днешната операция е проведена в изпълнение на заповед на главния секретар

В 09.00 ч. тази сутрин в Луковит стартира специализирана полицейска акция за противодействие на битовата престъпност, осигуряване на добър обществен ред, пътна безопасност, превенция на нарушенията на изборното законодателство и други незаконни деяния. Акцията ще продължи до 19 часа, като в нея са включени сили на РУ Луковит и Зонално жандармерийско управление – Плевен.

Основните акценти в проверките са свързани с престъпления срещу личността, собствеността, кражбите и противозаконните отнемания на автомобили, разпространение на наркотици, контрабандни стоки, контрол на водачите на МПС, частни адреси, търговски обекти, заложни къщи и др. Изграден е контролно пропускателен пункт на полицията, където полицаи извършват проверки на водачи на МПС за употреба на наркотици, алкохол и наличие на вещи-обект на кражба.

Активните действия на полицията - в оперативен и превантивен план, ще продължат в цялата област и през следващите дни. 

Днешната операция е проведена в изпълнение на заповед на главния секретар на МВР във връзка с разпореждане на министъра на вътрешните работи за повишаване на сигурността в населените места, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали и по-ефективно противодействие на престъпността.

Само за последните 10 дни на територията на област Ловеч са проверени общо 1560 лица и 1350 МПС, като за  установени нарушения полицейските служители са съставили 130 акта и 320 глоби с фиш, констатирали са 150 нарушения на скоростните режими, проверили са 10 заложни къщи, 7 пункта за изкупуване на черни и цветни метали, 5 автоморги и 25 търговски обекта, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK