Задържаха полицай с наркотици

Снимка: Infomreja.bg

Униформеният служител е арестуван при съвместна операция на СГП и „Вътрешна сигурност“

В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) под ръководството и надзора на прокурор в СГП се провежда разследване във връзка с получени данни от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР (ДВС-МВР) за служител на Министерство на вътрешните работи, който евентуално извършва престъпления с предмет наркотични вещества.

Още в рамките на вчерашния ден служители на ДВС-МВР са уведомили СГП и са потърсили съдействие от дежурен прокурор във връзка с наличните данни. Незабавно прокурор в СГП е дал указания и е била създадена необходимата организация за извършване на действия по разследване при неотложност от следовател в СО-СГП.

В резултат на предприетите действия на 28.03.2023 г. А. Д. – служител на МВР, бил спрян за проверка докато пътувал с лек автомобил в района на 1-ви километър на път Е 871 в посока от гр. Перник към гр. София. В автомобила били открити вещества, за които са събрани данни, че евентуално са високорискови наркотични вещества, а именно – коноп с тегло 1 883,52 гр.

Досъдебното производство е образувано от следовател в СО-СГП със съставянето на протокола за първо действие по разследването, а именно – претърсване и изземване. При извършване на действията съдействие оказали служители на ДВС-МВР. А. Д. бил задържан за срок до 24 часа със Заповед на служител на ДВС-МВР.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 28.03.2023 г. А. Д. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че е държал наркотичните вещества без надлежно разрешително с цел разпространението им – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. На основание чл. 64, ал. 2 от НПК обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе в Софийски градски съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.  

Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n