За Борисов и слугите: Реакциите на Нинова и Атанасов

Снимка: Infomreja.bg

„Продължаваме промяната“ пред bTV: Борисов държеше депутатите си като слуги

 

„Необяснимо защо, г-н Борисов през последните седем месеца държеше 59-те си депутати като слуги на всички действия, с които да бъде всячески препъната съдебната реформа в България“. Това пише в позиция на „Продължаваме промяната“ специално за bTV.

По-рано през деня лидерът на опозицията „намигна“ към ПП с предложение за следизборна коалиция, като предложи шест приоритета.

„Не пипайте организираната престъпност – ще настане хаос“, даже каза Дани Каназирева от ГЕРБ. „Хаосът“ е например г-н Борисов да бъде разследван защо има златни кюлчета в нощното си шкафче. Или бившите министри от ГЕРБ зад депутатски имунитети, докато не им се повдигнат обвинения по висящите им производства в прокуратурата“, допълват от ПП.

Те казват още, че едва след като България има свободна и независима прокуратура с ясно поднесена отговорност от Борисов, в България ще има не шест, а 600 общи точки в обществото за бъдещето на енергийната диверсификация, за правовия ред и за евроатлантическото бъдеще.

Междувременно с пост в социалните мрежи коментира и шефа на кабинета в оставка Лена Бориславова. „Въпрос: къде беше тия 12 години и защо не ги направи тия работи, Бойко?!“, написа тя. Бориславова добави два хаштага - #политициотминалото и #ПродължавамеПромяната.

Във „Фейсбук“ реагира и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. И всичко това, за да се хареса на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта. И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде?“, попита тя.

Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения.

Tова написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук и допълва:

Днес "чисто новият" Борисов, все едно не е управлявал последните 12 години, предлага няколко закона, за да спре кризата с газа и цените на горивата. Иска сто процента диверсификация на газа и прекъсване отношенията с „Газпром“. Първи въпрос: Откъде ще вземе газ, на колко по-висока цена, по коя тръба и с колко пари ще компенсира индустрията и домакинствата? Не знае и не казва.

Всепризнатият ядрен специалист Борисов иска 100% диверсификация на ядреното гориво за АЕЦ „Козлодуй“. Втори въпрос: Какво казва Агенцията по ядрено регулиране? Защото тя се произнесе, че това е невъзможно и опасно сега. Това за Борисов не е важно.

И накрая той агитира за нови 8 самолета F-16. Трети въпрос: Защо не почака поне да дойдат онези първите, които купи на чертежи?

Законите на Борисов гарантират студена зима, колабирала индустрия и задлъжнели поколения. И всичко това, за да се хареса на началниците, та дано се препере. С цената на държава и народ, но да се върне във властта. И накрая най-важното му предложение за изпиране: Борисов организира кръгла маса за борба с корупцията. Това виц ли е или ще бъде открит урок как се краде?

„Борисов нека да не ни будалка“, каза ген. Атанас Атансов за предложението на бившия премиер Бойко Борисов за следизборна коалиция с „Продължаваме промяната“.

„Заявките му целят да излезе ГЕРБ от тази политическа изолация, но не са си платили цената за това корупционно управление и са в това състояние, държат се така поради една проста причина – имат зад гърба си Иван Гешев“, смята Атанасов.

Съпредседателят на „Демократична България“ каза, че е обърнал внимание на приоритетите на Борисов и е забелязал, че съдебната реформа е подредена последна.

„Заявките, че ще бъде подкрепено едно или друго в голямата си част са лицемерно поведение. Това не би могло да се състои докато не се плати цената на корумпираната „Борисова“ държава“, смята Атанасов.

На въпрос защо „Демократична България“ няма кандидат за шеф на КПКОНПИ, а коалицията е подкрепила Бойко Рашков, Атанасов каза, че в този случай не е имало нужда да се прави излишна конкуренция. „ГЕРБ отново се опитаха да ни атакуват, че подкрепяме човек от времето на комунизма. Поискахме това нещо да бъде вкарано в изискванията на тази комисия – шефът ѝ да не бъде свързван с ДС. Бойко Рашков няма тази връзка“, каза той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK