НС изслушва Кирил Петков за контактите със Северна Македония

Снимка: Infomreja.bg

В дневния ред за петък депутатите трябва да обсъдят на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование

Народното събрание министър-председателят Кирил Петков ще представи пред депутатите информация за резултатите от посещението на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и междуправителственото  заседание на двете страни, съобщава БНР. 

В дневния ред за петък депутатите трябва да обсъдят на първо четене промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от МС. Кабинетът предлага пълна деполитизация в училище.

В проекта е заложена забрана за осъществяване на политическа и партийна дейност в системата на училищното възпитание и образование. При изпълнението на своите функции педагогическите специалисти трябва да са политически неутрални, изискването за политически неутралитет и забрана за политическа и партийна дейност ще важат също за началниците и служителите в Регионалното управление на образованието.

Девет министри ще участват в парламентарния контрол.

Бойко Рашков и министър на вътрешните работи ще отговаря на въпрос относно агресивното поведение на участници в протеста на 12 януари тази година и взетите от МВР мерки.

Министърът на отбраната Стефан Янев ще отговори на питане за ролята на Министерството на отбраната по опазване държавната граница и поддържането на защитената инфраструктура, както и за съвместно използваните военни бази на територията на България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK