Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Деня на българския спорт

Снимки: ЮЗУ

Спортното събитие се проведе на откритите спортни площади на Югозападния университет

Със спортен празник студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“ и преподаватели от катедрите „Теория и методика на физическото възпитание“ и „Спорт“ отбелязаха Деня на българския спорт – 17 май.

Водещият на събитието Иван Зърнев припомни имената на швейцарските учители по гимнастика, които пристигат в България на 17 май 1894 г. и поставят основите на физическото възпитание и спорта в страната ни.  

Приветствие към участниците и гостите отправи доц. д-р Даниела Томова – заместник-декан на Факултета по педагогика и ръководител на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“.

Тя отбеляза, че първият български участник в олимпийските игри е швейцарският учител по гимнастика Шарл Шампо. Доц. Томова призова студентите да прилагат олимпийските принципи за равенство, честна игра и уважение.

Спортното събитие се проведе на откритите спортни площади на Югозападния университет „Неофит Рилски“. В рамките на един час и половина студенти и преподаватели мериха сили в различни състезания – баскетбол, футбол, волейбол, хокей на трева,  щафетни игри – дърпане на въже, скачане с чували и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n