Две тежки ПТП-та на пътя към Хасково, трима са с опасност за живота

Снимка: Infomreja.bg

По случая е образувано досъдебно производство

Двама мъже са в тежко състояние след катастрофа вчера на главен път Пловдив –Хасково.

Според получения към 10 ч. сигнал в полицията, след разклон за с. Поповица товарен автомобил „Дачия“ извършил непозволен обратен завой и в лентата за насрещно движение се сблъскал с лек автомобил „Хонда“. 81-годишният водач на първата кола и негов спътник на 44 години са транспортирани в болница с опасност за живота.

Медицинска помощ е оказана на другия шофьор, на 60 години, освободен е за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол. 

След пътно произшествие, възникнало около три часа по-рано същия ден, в болница е и млад шофьор с двумесечен стаж зад волана. По предварителни данни, край село Войводиново 18-годишно момче предприело изпреварване с лекия си автомобил „Фолксваген“ и  последвал челен удар с лек автомобил „Опел“, управляван от 70-годишен мъж. Младежът е оставен под лекарско наблюдение с различни контузии.

От екип на спешна помощ на място е прегледан негов спътник на 27 години. Пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества на двамата шофьори са отрицателни. 

С опасност за живота е 75-годишен водач след произшествие край Хасково. Вчера в 6,50 часа на главен път в района на птицекомбината, мъжът от Димитровград е управлявал „Форд“ в посока от Хасково към с. Манастир. Навлязъл е в насрещната лента и се е ударил последователно в два леки автомобила „Опел“ и „Фолксваген“.

От удара той е с опасност за живота в хасковската болница. Пострадали са и 44-годишният шофьор на опела от с. Криво поле и возещият се до него 61-годишен мъж от смолянското с. Лиляково. Двамата са без опасност за живота. Водачът на фолксвагена – 62-годишен от с. Малево е прегледан и освободен за домашно лечение. Пробите на всички водачи са отрицателни. Образувано е досъдебно производство, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK