Освободиха задържаните за търговия с фалшиви сертификати

Снимка: Infomreja.bg

Няма правно основание за удължаване на мерките и за повдигане на обвинение на четиримата

Четиримата задържани във Велико Търново като посредници в схемата за издаване на фалшиви сертификати за ваксинация срещу Covid-19 от медицински център в Кюстендил вече са освободени от ареста. На този етап няма събрани достатъчно доказателства за повдигане на обвинения срещу тях. 

Няма правно основание за удължаване на мерките и за повдигане на обвинение на четиримата, замесени като посредници в схемата за издаване и продажба на фалшивите Covid сертификати, заявиха за БНР от Районната прокуратура във Велико Търново.  

Задържаните вече са на свобода.  

Продължават процесуално следствените действия по изясняване на престъпната им дейност, след което наблюдаващият прокурор във Велико Търново ще вземе решение дали да изпрати делото по компетентност на Кюстендилката прокуратура, на чиято територия в медицински център има данни, че са издавани фалшивите сертификати за ваксинация, които са продавани по 500 и повече лева.

Продължава работата и по версията за организирана престъпна група и ако в тази насока се съберат достатъчно доказателства, производството ще бъде изпратено по компетентност на Специализираната прокуратура.  

Срещу четиримата във Велико Търново беше образувано досъдебно производство за съставяне на официален документ с невярно съдържание. Законът предвижда за такова нарушение лишаване от свобода до 8 години.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, вчера бяха извършени специализирани действия на територията на град Кюстендил и по-точно в медицински център, който се намира в сградата на първия етаж на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в Кюстендил.

„Единственото, което мога да кажа, е, че съм потресен. Това е точно обратното на това, което правим всекидневно и ежеминутно през последните две години“, коментира директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков пред ИНФОМРЕЖА.

Медицинският център е към болницата, както и лекарят, за когото има подаден сигнал за фалшиви сертификати.

Все още по случая нама задържани лица в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK