Постоянен арест за нидерлански гражданин, хванат с марихуана на Гюешево

Снимка: Infomreja.bg

Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид факта, че няма адресна регистрация на територията на България

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на нидерландския гражданин Mark A., на 55 години.

Той е привлечен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, като обвиняем за това, че на 24.05.2022 г., на входящо трасе на ГКПП – Гюешево, без надлежно разрешително като пътник в автобус по редовната линия Скопие- София, е пренесъл през границите на страната високорисково наркотично вещество – канабис/ марихуана, с нето тегло 11, 5 грама и около 20 милилитра маслообразна течност, реагираща на коноп – престъпление по чл. 242, ал.2, пр.1 от НК.

В своя защита, задържаният посочи, че използва откритата марихуана за медицински цели, по здравословни причини.

Окръжен съд – Кюстендил счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства към момента, в достатъчна степен може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаното лице към инкриминираното деяние, за което му е повдигнато обвинение.

То е за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10- 15 години и „глоба“ от 100 000 – 200 000 лв. Съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, предвид факта, че няма адресна регистрация на територията на РБългария и по негови сведения, същият няма познати и близки в РБългария.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил, подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK