Апелативният съд потвърди постоянния арест на Даниел Любенов

Снимка: БГНЕС

Той е обвинен от Софийска градска прокуратура за умишлено причиняване на смърт

Състав на Софийски апелативен съд остави без уважение жалбата на защитата на обвиняемия Д.Л. срещу взетата спрямо него мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е обвинен от Софийска градска прокуратура за умишлено причиняване на смърт и телесна повреда при управление на моторно превозно средство, като случаят е особено тежък.

Около 04,05 ч. на 25.09.2022 г. обвиняемият Д.Л. при управление на лек автомобил предизвикал пътнотранспортно произшествие на Околовръстен път в гр. София. Вследствие на автокатастрофата била причинена смърт на Л.П. (на 64 години), средна телесна повреда Б.Л. (на 62 години), както и лека телесна повреда на П.П. (на 46 години).

Съдът прие доводите на държавното обвинение за това, че е налице обосновано предположение за извършителството на престъпното деяние. Отчетена е съвкупност от негативни фактори – шофиране след употреба на наркотици и алкохол с превишена скорост, множество наложени административни наказания на обвиняемия, безкритичното му поведение като водач. Установени са 23 случая на санкционирането му, в т.ч. за управление на МПС с превишена скорост.

Състав на Софийски апелативен съд анализира изводите на извършената автотехническа експертиза, според която обвиняемият Д.Л. управлявал автомобила със скорост 195 км/ч, значително надвишаваща ограничението от 80 км/ч. При приближаване на лекия автомобил, в който са били пострадалите, той не е предприел действия за намаляване на скоростта или спиране.

Софийски апелативен съд прие, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража.

Действията по разследването продължават под ръководството на Софийска градска прокуратура.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK