Постоянен арест за рецидивист, осъждан многократно за кражби

Снимка: Infomreja.bg

Определението на съда подлежи на обжалване

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Андрей Радев взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Емил А., на 29 години, от Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за кражби на чужди движими вещи, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот. Престъпленията са извършени в условията на опасен рецидив.

В искането на Районна прокуратура за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ се посочва, че Емил А. е привлечен като обвиняем за това, че на 30.11.2022 г., от заведение на ул. „Николичевски път“, чрез счупена брава на врата е отнел от владението на собственика чужди движими вещи – сумата от 200  лв., както и затова, че на 05.12.2022 г., от барака в двора на къща на ул. „Николичевски път“, чрез взломена халка, държаща заключващо устройство – катинар е отнел чужди движими вещи- плочки за баня, листове изолация – фибран и инструменти от владението на собственика им, с намерението противозаконно да ги присвои.

Видно от събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, може да се направи обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършил престъпленията, за което РП – Кюстендил му е повдигнала обвинение. Обвиняемият е осъждан многократно, за престъпления против собствеността и за държане на наркотични вещества, това сочи към извода, че е налице реална опасност да извърши и друго престъпление, пише в мотивите на съдия Радев.

Определението, с което по отношение на Емил А. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK